Nu är padel en trendig sport

Nu är padel en trendig sport

Padel är den sporten i Sverige som för tillfället växer allra mest. Människor har verkligen fastnat för padel och allt fler vill börja spela. Hos https://padelnest.se/sv/ kan du hitta allt du behöver för att kunna börja spela padel. De har allt från bollar och andra tillbehör till padelracket. Det är viktigt att du köper utrustning som är anpassad efter din spelnivå. När du har spelat ett tag kan det vara dags att byta padelracket för att kunna fortsätta att utvecklas.

Förutom racket är skorna viktiga. Köp riktiga padelskor eftersom det är mycket tvära stopp och snabba rusningar. Dåliga skor kan öka risken för skador. Padel är en väldigt bra träningsform där du får träna både kondition och styrka. Men det kan vara bra att varva padel med annan träning som styrketräning, omväxling förnöjer. Genom att träna bland annat styrketräning minskar du skaderisken men du kan också bli bättre på att spela. Fokusera på att träna bål, axlar och korsrygg. Intervallpass i löpning är också bra träning för att du ska kunna bli bättre i padel. När du tränar överlag ska du endast utgå ifrån dig och vad du har för mål. Låt dig inte påverkas av andra.

Bli bättre på att spela padel

Om du redan har spelat padel ett tag och vill ta nästa kliv i utvecklingen finns det några saker som du kan tänka på för att förbättra dig. Det är skillnad på att bara träffa bollen och att tänka på hur du träffar bollen. Om du vill bli bättre på att träffa bollen ska du försöka träffa bollen framför kroppen och lägga tyngden på den fot som är närmast bollen. Om du vill bli bättre eller lära dig att skruva bollen ska du tänka på att få med dig bra med kraft från kroppen för att underarm och handled ska kunna generera en snabb träff på bollen. Träffen kan ge en underskruv, sidorskruv eller en överskruv. Att ha en bra fotarbete är också viktigt i padel. Ett fel många gör är att ta för stora kliv och för brett innan bollen träffas. Att hålla fötterna närmare varandra och i rörelse gör att du snabbare kan förflytta dig. Om du vill träna på något extra som gör att du kan vinna fler matcher ska du lära dig att slå låga slag i olika hastighet och riktningar. Att kunna lobba högt och snabbt över motståndaren är också ett tips.