Träna för hälsa

Träna för hälsa

Att må bra och vara hälsosam innefattar inte bara träning. Träning är definitivt en viktig faktor i att må bra och ett redskap du kan använda dig av om du vill forma kroppen på ett visst sätt. Men för att känna dig snygg och fin kan du behöva göra andra saker än att träna. Om du är missnöjd över något på din kropp som får dig att må dåligt och som begränsar dig i vardagen ska du försöka åtgärda problemet. Om du exempelvis har tappat mycket hår eller fått en förändrad hårlinje som du inte trivs med finns det saker som du kan göra åt det. Du kan gå in på Nordichair.com och läsa mer om hårtransplantationer. Det är en permanent lösning för dig som har tunt hår på något ställe. Ge dig själv det bästa förutsättningarna för att må bra. Det är inget fel i att vilja ha tjockt och fint hår eller skägg och eftersom det går att åtgärda är det inget du behöver gå och må dåligt över. Det tar mycket energi att gå runt och må dåligt över saker. När du mår bra och känner dig fin kommer du få mer energi över till att träna och ta hand om dig själv.

Träning är gynnsamt för kroppen oavsett träningsmål

Du kan ha olika målsättningar med din träning. Men oavsett vad du har för mål har träning en rad olika hälsofrämjande effekter. När du tränar belastar du skelettet vilket gör att det blir mer motståndskraftigt och hållbart. Dina muskler stärks också av träningen vilket gör att du orkar olika påfrestningar i vardagen. Blodcirkulationen ökar när du tränar och kroppen utsöndrar flera olika hormoner som får dig att må bra. Dessutom kan din sömn förbättras genom att du tränar regelbundet. När du rör på dig minst 30 minuter varje dag i någon form alla dagar i veckan minskar du risken att drabbas av olika metabola sjukdomar som exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar. All fysisk aktivitet räknas. Det är bättre att vara aktiv och vardagsmotionera än att köra ett hårt träningspass på en timme och sedan sitta stilla resten av dagen.

Olika faktorer bidrar till en god hälsa

Förutom träning behöver du sova bra och äta näringsrik mat som är gynnsam för kroppen för att ha en bra hälsa. När träning, sömn och mat är i balans kommer du att må bra. Men om någon del inte fungerar påverkar det hela din hälsa. Så när du mår dåligt över något påverkas din helhetshälsa. I värsta fall blir det en nedåtgående spiral. Om du mår dåligt över din kropp kanske du slutar tränar och mår ännu sämre. Då kanske du slutar äta bra mat och det bidrar till en ännu sämre hälsa. Därför är det viktigt att du tar hand om alla delar.