Träna med implantat

Träna med implantat

Har du nyligen gjort en bröstförstoring med implantat? Då kan det vara bra att veta vilka regler som finns för träning direkt efter din operation. När dina implantat är helt läkta kan du träna precis som vanligt, men för att de ska kunna läka i lugn och ro är det viktigt att du inte stör läkningsprocessen eller tar i för mycket.

Oavsett om du har valt droppformade implantat eller runda är det viktigt att du följer de råd som finns för träning och eftervård av dina nya bröst. Här kommer valet av träning att ha en stor betydelse, men också placeringen av implantaten. Träningen kan nämligen se olika ut beroende på om implantaten är placerade framför eller bakom stora bröstmuskeln.

Träning efter implantat – detta gäller

Det är viktigt att du kommer upp och rör på dig efter en bröstoperation och därför vill många kliniker se rörelse redan dagen efter operationen. Dessa rörelser är mycket försiktiga och består mest av promenader och lättare övningar.

Under den första månaden bör du inte genomföra någon mer träning än så, för att därefter börja med lättare träning eller löpning. Tänk då på att ha en mycket bra och stadig sport-bh på dig. Under de första åtta veckorna får du inte anstränga bröstmuskeln överhuvudtaget, förutsatt att implantaten är placerade bakom muskeln.

Efter dessa två månader kan du träna som vanligt om du har läkt på ett korrekt sätt och utan komplikationer.

Då och nu