Träning – en effektiv medicin mot psykisk ohälsa

Träning – en effektiv medicin mot psykisk ohälsa

Alla vet att träning är bra för vår fysiska hälsa och ger energi, förebygger sjukdomar såsom hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes, stärker vår kropp och vårt immnunförsvar. Men hur många vet att träning är lika viktigt för ditt psykiska välmående och förebygger psykisk ohälsa. Numera har forskningen bevisat att träning har en mycket positiv effekt på vår mentala hälsa. På senare tid har motion även börjat användas som en effektiv behandlingsmetod mot bland annat ångest, depression och stress.

Fysisk och psykisk hälsa

I och med att forskningen har ökat på senare tid runt kopplingen mellan mental hälsa och fysisk aktivitet har det blivit tydligt att motion är viktigt för vår hjärna. Att dagligen sitta hemma och/eller på jobbet utan att utöva någon form av träning eller motion på fritiden är ett recept på psykisk ohälsa. Många som inte mår bra mentalt på grund av exempelvis depression saknar motivation till att träna och motionera. Detta stillasittande kommer oundvikligen att bidra till att deras psykiska ohälsa förvärras. Man har bevisat att personer med depression som tränar regelbundet har bättre mental hälsa än de som inte tränar. Ett första steg i rätt riktning kan vara att börja träna hemma.

Eget gym hemma

Det är en bra idé att skapa ett eget gym hemma. Det handlar inte alltid om att skaffa en massa dyrbar utrustning utan mer om att kunna utföra enkla övningar i ditt hem såsom lättare styrketräning, stretching eller yoga. En annan viktig del för vårt psykiska välmående är att inreda vårt hem till ett skön och funktionell bostad där vi mår bra. Exempelvis soffan i vardagsrummet är en central del i vårt hem. Hos BoConcept kan du hitta fantastiskt snygga och sköna designsoffor som kommer att lyfta din inredning och komfort till en ny höjd. Med ett omfattande sortiment av designsoffor från världsberömda formgivare kommer du garanterat att kunna skapa en snygg och bekväm plats i din bostad. Designsoffor och modulsoffor ger dig friheten att göra smarta sammanstättningar som gör din soffa både användbar och flexibel. Välj mellan två till tre-sitssoffor, hörnsoffa eller bäddsoffa, dessa moderna soffor kan anpassas till alla dina behov och önskningar. Dessutom kommer BoConcepts inredare gärna hjälpa dig med tips, heminredning eller produktstyling helt gratis.

Positiv träning

Det är viktigt att kunna tänka positivt och veta vad som får dig att må bra och vad som är viktigt i ditt liv. Även om du själv mår bra, tränar och motionerar, kan det finnas nära vänner eller familjemedlemmar som inte fungerar lika bra i livet som du gör. Att kunna vara där och motivera de som behöver en positiv förändring i sin vardag genom till exempel hjälpa dom att börja motionera eller träna kan vara oerhört givande. Det gäller att aktivt ge uppmärksamhet till livets positiva sidor och motivera till ett bättre liv så att de som behöver det kan återigen känna optimism och lycka inför framtiden. Det är fantastiskt att något så enkelt som att motivera någon till att börja träna och motionera kan göra en så stor skillnad i en människas liv.