Positiva effekter av träning

Positiva effekter av träning

Det finns många positiva effekter av träning. Bland annat ger regelbunden träning i lagom mängd positiva hälsoeffekter. Träning kan också förbättra utseendet och göra att du mår bättre.

Snyggare av träning

Med regelbunden konditions- och styrketräning är det möjligt att forma kroppen så att du trivs bättre med ditt utseende. Det går att bygga upp muskler som gör att du ser mer tonad ut. Även viktminskning kan förändra kroppens utseende, men tyvärr är det inte möjligt att på egen hand skulptera sin kropp hur som helst.

Vissa delar som exempelvis bröst, näsa och mun är inte möjliga att förändra med träning. Om du är intresserad av att förändra din kropp mer än vad träningen kan åstadkomma, är det estetisk plastikkirurgi som gäller. Hos Akademikliniken kan du enkelt boka en konsultation då du kan få svar på dina frågor samt få information om vilken behandling som är bäst för dig.

Må bättre av träning

Det har visat sig att personer som tränar mår bättre och blir mer nöjda med livet. Det har till och med visat sig att träning kan lindra depressioner som är milda eller måttliga. Många upplever också att de blir piggare av träning och att de får mer energi till vardagliga aktiviteter.

Det krävs inte stenhård träning utan promenader, lugn yoga eller liknande fungerar bra. För att du ska må bättre av träning gäller det att hitta en träningsform som du tycker om. Kanske är dans bättre för dig om du avskyr att svettas i löparspåret?

Förbättra hälsan med träning

Träning är också positiv för den fysiska hälsan så länge du hinner återhämta dig mellan passen. Både konditionsträning och styrketräning ger goda effekter på hälsan. Tänk på att ha balans mellan träning, kost och sömn. Överdriven träning utan tillräcklig återhämtning riskerar att leda till överträning som i längden kan ge negativa hälsoeffekter.

Det går att minska risken för flera livsstilssjukdomar med hjälp av träning. Till exempel sjukdomar som drabbar hjärta och kärl såsom stroke, kärlkramp och hjärtinfarkt. Även risken för metabola sjukdomar som diabetes typ 2 minskar med träning. Genom att träna upp styrka och balans förebygger du även frakturer av olika slag.

Med andra ord kan listan på positiva effekter av träning göras nästan hur lång som helst. Varför inte starta träningen redan idag om du inte gjort det tidigare? Om det tar emot att sätta igång är ett bra tips att boka in en träningstid tillsammans med en vän eller kollega. På så sätt blir det svårare att ställa in passet när det väl är dags.