Omväxling förnöjer

Omväxling förnöjer

En av de många fördelarna med träning är att den går att variera i all oändlighet. Dessvärre inser merparten av tränande inte detta utan kör på med samma aktiviteter vecka ut och vecka in. Det är än en gång här den numera så vanliga bekvämligheten kommer in och rör om i grytan. Människan tenderar att i stor utsträckning inte vilja bryta inövade mönster samt vanor.

Att prova någonting nytt kan höja livslusten hos de flesta av oss. Lägg därtill en stor mängd endorfiner som har en så oerhört viktig del av vårt välbefinnande. Dessa förekommer, dock i lite mindre utsträckning, även i ständigt upprepande aktiviteter.

Vi är alla olika. Hur du väljer att lägga upp din träning är upp till dig och ingen annan. Vare sig det handlar om crossfit, aerobics, klassisk styrketräning, löpning, promenader, yoga eller varför inte en blandning av allt detta. Det är i slutändan din fysiska aktivitet och ingen annans.

Det är något du ska må bra av.

Livet är en salig blandning av diverse komponenter där exempelvis träning kan utgöra en stark sådan. Vi har alla olika mål, tankar och känslor kring det men så länge den där balansen hittas har ett stort kliv i rätt riktning tagits.