Vardagsmotion är ett komplement till träning

Vardagsmotion är ett komplement till träning

Vardagsmotion är något som alla mår bra av att ha i vardagen. All rörelse som sker i vardagen, som att gå i trappor, promenera till bussen och ta cykeln till mataffären, är vardagsmotion. Vardagsmotion är all rörelse som du utför som inte är specifik träning då du byter om. Något annat som är bra vardagsmotion är att påta i trädgården. Om du är intresserad av att börja arbeta med din trädgård och kanske odla ska du gå in på Wexthuset och kolla vad de har i sitt sortiment. De har mängder med fröer, redskap och planteringsprodukter som kan vara bra att ha. Det finns även bevattningssystem, odlingsstationer och saker till komposten. De har helt enkelt allt för din trädgård. Trädgårdsarbete är perfekt om du vill få in lite mer vardagsmotion i livet.

Försök röra på dig ofta

Vardagsmotion är ett bra komplement till din vanliga träning. Att träna är inte tillräckligt om du sitter stilla en hel dag. Har du ett stillasittande jobb måste du försöka få in mer rörelse för kroppens skull. Kroppen är konstruerad för rörelse. Det går faktiskt att bli ganska vältränad av vardagsmotion. Att ta en powerwalk till och från jobbet eller göra några knäböj medan du väntar på kaffet kan du komma väldigt långt på. Styrketräning är en träningsform som du kan utföra lite nu och då och ändå få resultat. Det optimala är dock att du både tränar 3-4 gånger i veckan och adderar vardagsmotion till det.

Vardagsmotionera varje dag

Forskning har visat att kroppen behöver rörelse var 30:e minut för att hålla igång alla funktioner. Om du har ett stillasittande jobb är det perfekt att variera mellan att sitta och stå. Förutom att röra kroppen någon gång i timmen är det bra att få in 30 minuters vardagsmotion om dagen. Om du vill få in mer vardagsmotion i ditt liv ska du börja fundera på vad du skulle kunna ändra på. Kanske kan du ta trapporna istället för hissen eller gå en promenad efter middagen. Hemma kan vardagsmotion vara att dammsuga, plocka ur diskmaskinen, cykla till affären och leka med barnen.