Få finare hy när du tränar – använd primer

Få finare hy när du tränar – använd primer

Om du upplever att din hy mår sämre när du tränar kan det bero på många saker. Här nedan får du tips och råd gällande hur du bäst tar hand om din hy så att även den gynnas av din träning.

Bättre smink med primer

Nedanstående problem kan alla bidra till att huden ser tråkig ut. Att träna i torra miljöer bidrar till att huden blir torr och stram. Att vänta för länge med att tvätta bort svetten från ansiktet kan ge acneliknande utslag och att slarva med återfuktningen bidrar till att huden producerar mer fett för att kompensera för bristen på fukt, vilket ger mer acne. Därför är det viktigt att ta reda på vad det är som kan orsaka att huden blir sämre av träning. Men under tiden kan det kännas bra att ändå få till ett smink som lägger sig bättre. Det åstadkommer man med hjälp av en primer som hjälper till att släta ut huden och får sminket att både lägga sig och hålla bättre. Men utöver det är det så klart viktigt att komma tillrätta med grundproblemet också.

Sämre hy av träning?

En del upplever att de får sämre hy av att träna. Vad det beror på kan skilja sig mycket från person till person, men de allra flesta upplever ändå en förbättring av sin hy när de tränar. Oftast brukar träning gå hand i hand med bättre livsstil så som att äta bättre mat, vilket i sin tur bidrar till en förbättring av hudens tillstånd. Men om du tillhör dem som ändå upplever att din hy mår sämre av träning kan det bero på att du:

  • Tränar i torra miljöer.
  • Går, springer eller cyklar ute i kyla.
  • Dröjer för länge med att duscha av dig svetten.
  • Slarvar med återfuktningen av din hy när du duschar på gymmet.
  • Äter mer av något du inte tål, exempelvis mjölk- eller äggprodukter.

Ovanstående orsaker är vanliga exempel som kan bidra till sämre hy och att gå till botten med problemet är viktigt. Dålig hy kan nämligen vara ett symtom på något mer allvarligt.