Vårda huden när du tränar

Vårda huden när du tränar

Träning har så många fördelar för din fysiska och mentala hälsa att det knappast går att räkna upp dem alla på en och samma gång. Experter inom vitt skilda områden som medicin, psykologi, sömn, samhälle och kost är alla överens om att människan mår bra av att träna och att det är något som alla borde syssla med.

Även inom skönhetsvård är träningen viktig då du får en snygg figur och en hälsosam fräschör om du rör på dig regelbundet. Däremot kan huden ta emot en hel del yttre stryk, vilket inte beror så mycket på den fysiska aktiviteten i sig, utan snarare på de yttre förhållandena som den som tränar utsätts för. Detta kan dock motverkas med rätt hudvårdsprodukter.

Det bör du tänka på när du tränar

Först och främst är det viktigt att betona att träning är bra för din hud. Det sätter fart på blodcirkulationen och stimulerar dina celler att nybildas och att ge dig spänst och lyster. Samtidigt innebär träningen att du utsätter huden för en hel del slitage, exempelvis om du svettas mycket och duschar ofta och med det tar bort den naturliga olja som normalt skyddar hudens yta. Det kan resultera i att du får tunnare och mindre elastisk hud om du inte ser till att ersätta den fukt och olja som gått förlorad. Vissa dermatologer rekommenderar till och med att du inte bör duscha varje dag för att bevara hudens naturliga hälsa, men det är närmast omöjligt för dig som tränar ofta. Satsa i stället på bra hudvårdsprodukter som vårdar din hud och förebygger skador och ålderstecken. Genom att göra något så enkelt som att applicera Verso eye serum runt ögonen och en bra fuktkräm på kroppen bevarar du hudens styrka och mjukhet, och kan glatt fortsätta med dina aktiviteter utan att behöva oroa dig för ett för tidigt åldrande. Om du inte redan har gjort det är det en smart idé att skapa en ordentlig, regelbunden hudvårdsrutin som inkluderar en skonsam rengöring, boosters då och då och hudvårdsprodukter för både dag och natt.

Se upp för solen

En annan faktor som kan utsätta din hud för extra mycket slitage är solen. Det kanske inte påverkar dig som tränar inomhus mycket, men om du är friluftsmänniska eller springer och åker skidor kommer solens strålar skina på dig regelbundet. Här behöver flera åtgärder vidtas, inte minst en kvalitativ, godkänd solkräm som håller vad den lovar och gärna en keps som håller ditt ansikte i skuggan. Det finns även bra, långärmade toppar i tunna, fuktavstötande material som kan skydda armar och överkropp väl. Skaffa också gärna ett par polariserande solglasögon som skyddar dina ögon från solens UV-strålar.

Alla dessa åtgärder är mycket enkla och självklara för dig som gillar att träna. Är du bara lite försiktig och tar väl hand om din hud och din kropp får du endast åtnjuta träningens fördelar och fortsätta se ungdomlig och fräsch ut. Frisk, stark och full av lyster – det kan väl knappast bli bättre?