Så kommer du igång med träningen

Så kommer du igång med träningen

Att komma igång med träningen kan vara oerhört svårt när du väl kommit från rutinerna. Speciellt efter en semester kan det vara svårt att motivera dig själv tillräckligt för att faktiskt träna igen. Men i just de lägena måste du påminna dig själv om hur mycket träning faktiskt ger dig. Du gör både din kropp och din mentala hälsa en tjänst genom att träna regelbundet och se till att du håller igång dig själv.

Börja enkelt

Du behöver absolut inte gå ut stenhårt direkt utan det kan vara bättre för din kropp och kännas enklare i hjärnan om du börjar lite lätt och sedan trappar upp. Börja med att gå promenader några gånger i veckan. När du känner dig bekväm med det kan du lägga till lättare pass på gym eller hemma om du har lite utrustning hemma. Så småningom kan du börja jobba och springa samtidigt som du kör lite hårdare pass på gym eller hemma. När du känner att det är lagom för dig och att du får ut vad du vill av det kan du lägga dig på den nivån och stanna där. För att få en extra boost kan du köpa nya träningskläder, till exempel några fina träningströjor och bekväma byxor som du sedan säger till dig själv att du endast får använda under träning. Det kan vara den lilla knuffen du behöver för att komma igång just för att du vill ha på dina nya fina kläder men att det då också krävs att du tränar för att du ska få ha dem. Försök verkligen lägga upp något sorts träningsschema som du enkelt kan hålla dig till så att du alltid vet vad som ska hända och när. Det blir lättare för dig att förbereda dig mentalt då, vilket ökar chanserna för att du faktiskt gör det.

Tänk på fördelarna

Det finns många fördelar med att träna och hålla igång. Till exempel får du bättre sömn, förbättrat minne, din koncentrationsförmåga förbättras, du löper mindre risk för att drabbas av sjukdomar och du känner dig helt enkelt starkare och har mer energi. Det finns så många fördelar och nästan inga nackdelar så länge du inte överdriver och kör för hårt. Du måste lära känna din kropp för att känna av när du håller dig inom ramarna för vad du klarar av. Om det känns svårt att komma igång själv kan du försöka få med en kompis eller prova på gruppträning. Då blir fördelarna ännu större i och med att du då får med även den sociala aspekten som är så viktig för allas mentala välmående. Försök hitta en eller flera kompisar som du kan träna tillsammans med. Det spelar ingen roll om det handlar om promenader, gympass, gruppträning, lagsport eller andra sorters sporter. Så länge du rör på dig kommer du att må bättre, och om du dessutom hittar människor du har kul med att göra det tillsammans med är det bara en stor bonus.