Träna dig yngre

Träna dig yngre

Med träning kan du inte bara få starkare och mer uthålliga muskler, utan du kan också minska risken för att drabbas av sjukdomar och göra ditt hjärta friskare. Att du förlorar några kilon med träning är något du säkerligen också är medveten om, men visste du att träning även bidrar till att du både ser och känner dig yngre.

Det finns många fördelar som kommer med en ökad ålder. Ju äldre du blir desto tryggare blir du i dig själv och du blir troligtvis också klokare. Dock går det inte att sticka under stol med att åldern också har negativa sidor, t.ex. hängig hud, tidiga ålderstecken, stela muskler och smärtor i leder. Med hjälp av träning kan du se till att hindra delar av åldrandet och dess bieffekter och leva ett piggare, lyckligare och mer ungdomligt liv. Vi har tagit fram tre stycken fördelar med att träna som är direkt relaterade till att se yngre ut och känna sig yngre både mentalt såväl som fysiskt. Är du helt otränad i dagsläget rekommenderar vi att du börjar försiktigt och att du värmer upp ordentligt för att inte skada dig.

Du blir mer levande och alter

Träning gör inte bara att du känner dig piggare och mer alert för stunden, utan energinivåerna höjs också i det långa loppet. Med en ökad energi får du inte bara orken att utöva många fler sysslor och projekt, utan du känner dig också mer ungdomlig och levande. Ju mer du tränar, desto mer energi kommer du att få, men du kommer också att bli gladare och få en mer balanserad mental hälsa. Rörelse och motion kickar igång endorfinerna i kroppen, som i sin tur bidrar till att du känner dig lyckligare. Har du inte hört talas om “Runner’s High” är det något vi rekommenderar att du kollar upp!

Du får fräschare hud

Visste du att träning är ett utmärkt knep för att minska tidiga ålderstecken på din hud? Jo, det är helt sant! Enligt en forskningsstudie som utfördes kunde man se att människor i 40 års åldern, som tränade regelbundet, hade en hud som påminde om 20-30 åringars. Här gäller det naturligtvis också att man rår om sin hud och ser till att den är mjuk och återfuktad. Med en ansiktskräm från Filorga kan du bli av med både torrhet, rynkor och fina linjer.

Du blir rörligare och får ökad sexlust

Din träning är A och O för att öka blodcirkulationen i kroppen. Blodcirkulationen ökar dock inte bara i benen eller i armarna, utan även innanför byxorna. Människor som tränar regelbundet och får in vardaglig motion får i många fall en ökad sexlust, vilket bara i sig kan få dig att känna dig yngre. Träning bidrar också till en ökat självkänsla och du trivs mycket bättre med din kropp. Att vara stel och ha några extra kilon kan få vem som helst att föredra myskläderna framför de sexiga underkläderna, men med regelbunden träning och fokus på dynamisk rörlighet kan du hålla dig mer flexibel.