Så får man in träningen under fotbolls-EM

Så får man in träningen under fotbolls-EM

Då en pandemi förstörde stora delar av förra året och så även fotbolls-EM så har det i stället fått spelas i år. Det innebär att stora delar av den svenska befolkningen har suttit klistrade framför sina TV-apparater och följt Sveriges matcher men även många andra lags matcher. Det är en stor händelse med ett EM-slutspel och många har ordnat egna storbildsskärmar för att se matcherna på eller flyttat ut TV:n i trädgården när vädret har passat. Spelarna på plan springer och sliter och gör allt för att vinna, men hur går det med den egna träningen?

Viktigt att röra på sig

Som fotbollssupporter blir det lätt att man fastnar i soffan mer än vanligt när det är fotbolls-EM. Man har redan laddat upp med snygga supporterprylar som exempelvis en klassisk klappkeps, solhatt eller fina vimpelgirlanger för att få en riktigt fin fotbollsatmosfär. Det är också lätt hänt att det slinker ner lite mer godsaker än vanligt när man hejar fram sitt lag framför TV:n. Kanske blir det någon chipspåse extra i veckan eller några öl mer än vanligt. Men det hör förvisso till! Men man måste dock även se till att röra på sin kropp fast det är fotbolls-EM. Arbetar man och kommer hem så är det dock svårt att motivera sig när det är en bra match om mindre än en timme. Man hinner helt enkelt inte till gymmet. Då kan man träna hemma så att man åtminstone rör sig lite grann.

Tips på hemmaträning

Det finns en del träning du kan utföra där hemma och något som är enkelt och som inte kräver så mycket plats är armböjningar och situps. Har du en trädgård med gräsmatta och en klassisk handgräsklippare så är det en utmärkt träningsform då du förenar både nytta med nöje.

Ett annat tips som är enkelt är att bege dig ut på en löptur. Det kan vara 3-4 kilometer, vilket tar mellan 20-30 minuter. Det hinner man klämma in och man kan dessutom anpassa så man är hemma lagom tills matchen man vill se börjar. Vill man dra det steget längre kan man träna även under matcherna. Men för det krävs det ofta att man kanske har en motionscykel eller ett löp- eller gångband i hemmet. Men om man har det är det väldigt enkelt att träna framför skärmen samtidigt som man kan vara fullt fokuserad på matchen.

Så om man bara är lite uppfinningsrik så går det mesta att lösa!